Årssatistikken 2012

Årsstatistikken 2012

(Pressemelding 10.1.2013)

 

Oppgang i musikksalget på 7% i 2012.

 

Statistikk

Det totale musikksalget gikk opp med 7% i 2012, målt mot totaltallene for 2011. Streaming utgjør nå 45% av totalsalget for 2012, mot 32% i 2011.

Download holder seg stabilt med 16% av totalsalget i 2012, mot 17% i 2011. Fysisk salg utgjør 39% av totalsalget, mot 51% i 2011.

 

"Dette er første gang vi ser en oppgang i musikksalget siden 2004", sier Marte Thorsby, direktør i IFPI Norge. "Og 7% må sies å være en solid oppgang. Streaming har vokst fra 13% av totalsalget i 2010, 32% av totalsalget i 2011 og utgjør nå 45% av salget. Og jeg tror ikke toppen er nådd."

 

Totalsalget i desember gikk ned med 14% målt mot desember 2011. Fysisk salg utgjorde i desember 2012 34% av totalsalget, mot 58% av totalsalget i desember 2011. Download har en liten oppgang og utgjør 14% av totalsalget i 2012, mot 13% i desember 2011. Streaming utgjorde i desember 51% av totalsalget, mot 29% i 2011.

 

"Vi ser en markant nedgang i det fysiske salget i desember. Dette viser at julesalget av musikk ikke har samme betydning som tidligere", sier Marte Thorsby, direktør i IFPI Norge.

 

 

Kontakt oss

IFPI Norge
Kristian Augusts gate 10
0164 Oslo
Tlf.: 22 99 31 00
Mail: ifpi@ifpi.no