Månedens prat med Jenny Thyrhaug fra Spotify

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Jenny Thyrhaug, Senior Editor i Spotify.

Jenny Thyrhaug

Senior Editor, Spotify


Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg heter Jenny Victoria Thyrhaug, 35 år gammel sørlending som har bodd i Oslo mesteparten av mitt voksne liv. Nå for tiden befinner jeg meg i Stockholm hvor jeg jobber som Senior Editor i Spotify. 

Som redaktør er jeg en del av Spotify sitt nordiske og globale musikk-team med hovedfokus på Norge som marked.

Vil du dele et inspirerende prosjekt du jobber med?

Nå på tampen av året har vi nettopp lansert årets Wrapped-kampanje som alltid er veldig stas å jobbe med, og ekstra moro å se hvordan vi kan bruke data til noe kreativt. Selve kampanjen utvikles hvert år, og er en etterlengtet opplevelse for både lytterne, artistene og kreatørene. Vi oppsummerer musikkåret som har gått, og går gjennom mengder med data på hva lytterne har foretatt seg – både lokalt og globalt. 

Denne kampanjen gir lytterne våre en morsom oppsummering av hvordan deres musikkår har sett ut, noe som engasjerer mange og som derav er veldig givende å bruke litt ekstra tid på! 🙂

Globalt feirer vi artister som har utmerket seg under året, og i år hadde vi også mulighet til å gjøre det for Ballinciaga som tok hjem både årets mest streamede låt og årets mest streamede artist.

Tidligere i høst jobbet jeg også med et prosjekt i forbindelse med Ramón sitt debutalbum ’SÅKLART DET GJØR VONDT’ da vi lanserte en ny funksjon kalt Storyline-album; visuelle historiefortellings-lag som styrker forbindelsen mellom Ramón og fansen hans. Det var veldig spennende og inspirerende å teste et visuellt format i kontekst med musikken og Ramons fantastiske historiefortelling. 

Finnes det en tommelfinger-regel alle artister bør forholde seg til for å løfte seg selv på Spotify?

Det aller viktigste er å ta i bruk, bli kjent med, og forstå vårt verktøy ’Spotify for artists’. 

Alt må gjennom dette systemet for å treffe rett, samtidig som vi redaktører da får presentert musikken din på en personlig og oversiktlig måte. Her kan du stort sett gjøre alt slik at profilen din holder seg oppdatert til enhver tid – opprette spillelister, oppdatere biografi, pitche nye utgivelser til oss redaktører og ikke minst lese av data på hvem, hva, hvor, og hvordan dine fans lytter.

I verktøyet finnes også en rekke best practices, for eksempel på hvordan en pitch helst bør se ut for å treffe rett.

S4A utvikles og oppdateres stadig og vi gleder oss veldig til 2023 – følg med!  

Hva gleder du deg mest til i året som kommer?

Masse ny musikk og kanskje noen nye trender? Jeg er veldig nysgjerrig på hva vi kommer til å få se i 2023. I år har det vært mye russemusikk, som blitt til ’festmusikk’ og kommersielle hits. 

EPA-musikk, mye sjanger-mixes og smalere musikk som nærmest er sjangerløst. Høydepunkt også så klart at vi har sett mange lokale artister med lokalspråklig musikk – samtidig som de norske lytterne fortsetter å være veldig ivrige på å være tidlig på det som skjer internasjonalt.

Vi er ute etter noen gode anbefalinger vi kan dele med leserne. Vil du by oss på følgende anbefalinger?

Favorittalbum for tiden

Mange! UNDERGRUNN, TyrTape, Anna of the North med Crazy Life, Ary sitt ’For Evig’.

Oscar Blesson – Vi blør i kor.dlux og nå de siste ukene mellom all julemusikk – SZA sitt SOS.

Beste nylige konsert?

Det var allsang fra start til slutt da Dagny spilte på Debaser her i Stockholm for noen uker siden, det var veldig gøy!

Vil også nevne SKAAR i Kulturkirken Jakob under by:Larm – ren magi.

Favorittbok for tiden

Der krepsene synger av Delia Owens, herregud så fin.

Favorittserie for tiden

Pørni. Jeg elsker Pørni.

Favorittpodkast for tiden

Jeg hører jo veldig mye på ny musikk i hverdagen, men til og fra kontoret blir det mye Berrum & Beyer prater om greier, nå også med gjest! <3 

Den i kombinasjon med ‘Norsken, svensken og dansken’ og ikke minst den svenske ‘Spotify Dok’.

Favorittrestaurant for tiden

Ben Reddik på Løkka i Oslo, jeg blir aldri lei.