Månedens prat: Adem Osman Adem

Adem Osman Adem, deleier av GR:OW (Grind and Own)

Adem Osman Adem

Deleier / daglig leder, GR:OW (Grind And Own).
Et uavhengig plateselskap, management og forlag.

Hvem er du og hvor jobber du?

Mitt navn er Adem Osman Adem. Jeg er deleier og daglig leder i GR:OW (Grind And Own). Et uavhengig plateselskap, management og forlag.

Min jobb som daglig leder er å sikre at våre artister lykkes med de målene vi har satt for de ulike prosjektene. Vi har et team bestående av unge kreative, som inspirerer og utfordrer meg hver dag.

Hvor lenge har dere vært IFPI-medlemmer?

Vi har akkurat blitt medlem (1. januar 2021)

Hva er viktig for deg og dere i medlemskapet?

Måten man konsumerer musikk på er i stadig forandring. Derfor er det viktig for oss ivareta og sikre rettighetene våre i samme takt. IFPI gjør dette ved å ta de store kampene mot YouTube, Facebook og andre nye plattformer som prøver å senke verdien av musikk. Det er en usikker tid vi står ovenfor under Covid-19 og etter, så det er bra å ha en internasjonal organisasjon i ryggen når vi beveger oss ut i det ukjente.

Kan du fortelle om et spennende og suksessfullt prosjekt du har jobbet med?

Jeg jobber med å ferdigstille EP-er til artistene våre Alva Ravn, Sei Selina og Ousu Leigh og Delara. På forlag-siden har vi en produsent, Sondre Haftorsen, som har flere prosjekter i USA som kommer til å bli gøy å følge. ​Jeg holder også på å utforske nye modeller for samarbeid over landegrensene. Dette fikk vi testet på Delaras siste singel som har fått litt medfart i Europa.

Denne singelen ble gjort i samarbeid med Two Sides/Electric Feel-artisten Loredana, som er Tysklands største kvinnelig hip hop artist. Låta har toppet hitlister i Tyskland, Sveits og Østerrike. Min oppgave i dette var først og fremst å sikre et smidig og effektiv samarbeid, samt sikre at prosjektet ble gjennomført på en god måte for alle involverte. Det er viktig for oss å synliggjøre at hardt arbeid og god planlegging med et godt team kan gi internasjonal suksess.

Dette var et spennende prosjekt som har åpnet nye dører for oss. På sikt håper vi at vi kan være med å bygge en bro mellom Norge og det internasjonale markedet.

Selv om det har skjedd mye de siste årene, ser jeg at det fortsatt er nødvendig å jobbe for mer likestilling og mangfold i norsk musikkbransje. Ved å ha gode samarbeidspartnere i og utenfor landegrensene, gir det GR:OW muligheten til dele erfaringer og kunnskap med andre, som igjen kan bidra til å skape et mer bærekraftig og inkluderende bransje.