NYHETER

Månedens prat – Yones Branes Elouazzani

30. juni 2022

– Det å ha mulighet til å jobbe både internasjonalt og lokalt er en av de mest krevende og spennende tingene med jobben.

Månedens prat: Sveinung Rindal

31. mai 2022

– En utfordring som virker å være felles for alle i musikkbransjen er time management. Vi elsker jobben og engasjerer oss langt utover normal arbeidstid.

Månedens prat: Jørn Dalchow

29. april 2022

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Jørn Dalchow, daglig leder i DaWorks og nyoppstartede BYRÅ.

Månedens prat: Marthe Vee

31. mars 2022

– Vi er så heldige at vi får jobbe med artister som vet hva de vil, har tydelige ideer og tanker om hva de ønsker å oppnå. Det er utgangspunktet som gjør prosjektene til det de er. 

IFPI støtter #backtolive

24. mars 2022

– Vi lever for å formidle musikk og kunst, sier artist og poet Trygve Skaug. Sammen med Chris Holsten, Atle Pettersen og Linn Skåber er han en av mange som kan ses i kampanjen #backtolive – en kampanje initiert og presentert av kulturbransjen selv. 

Adele sitt album 30 vinner IFPIs Global Album All Format Chart

1. mars 2022

Den britiske popstjernen topper også listene IFPI Global Album Sales Chart og IFPI Global Vinyl Album Chart.  30, det etterlengtede fjerde studioalbumet til den internasjonale superstjernen Adele, ble sluppet 19.…

Månedens prat: Simen Idsøe Eidsvåg

28. februar 2022

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Simen Idsøe Eidsvåg, kreativ leder i Sesong 1. 

The Weeknd vinner IFPI Global Digital Single Award for låta Save Your Tears

28. februar 2022

Med dette blir The Weeknd den første artisten som vinner prisen to år på rad etter å ha toppet fjorårets liste med hit-låta Blinding Lights.

Månedens prat – Thor Martin Bærug

31. januar 2022

Månedens prat er med Thor Martin Bærug, ny seniorkonsulent i IFPI Norge.

Månedens prat – Carl-Henrik Wahl

20. desember 2021

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Carl-Henrik Wahl, daglig leder i The Woods.

mp_kristine

Månedens prat – Kristine Bjørnstad

29. november 2021

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Kristine Bjørnstad, Managing Director i 777 Music og UOK?.

NRK-kulturarven kan bli borte

15. november 2021

NRK og Norwaco sliter med å komme til enighet i forhandlingene om bruken av eldre TV- og radioprogrammer. Klarer de ikke det, forsvinner mange tusen timer med innhold fra NRKs…

Månedens prat med Petter Wahlen

29. oktober 2021

– For en som har jobbet mye med rap er jeg spent på om Norge klarer å fostre/utvikle nye rappere med «hele pakken» de neste årene, som jeg mener Sverige og Danmark har klart i større grad enn oss. 

Agnes Kristiansen, Marketing Director Local, Sony Music Norway

Månedens prat: Agnes Kristiansen

24. september 2021

— I en tid med avlyste turneer og konserter, hvor det ville vært lett å resignere, har artistene produsert kanskje mer enn noen gang. Jeg gleder meg til å få oppleve all denne fantastiske musikken live.

Ask Frederik Berg. Daglig leder i EASY Records

Månedens prat: Ask Frederik Berg

27. august 2021

— Uten pandemien hadde det nok ikke vært noe EASY i sin nåværende form. I høst hadde vi plutselig tid til å snakke sammen om de artistene og låtene vi digget, men som vi ikke hadde noe hjem for, og EASY ble til.

Månedens prat: Tonje Hovde

Månedens prat: Tonje Hovde

30. juni 2021

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Tonje Hovde, daglig leder i Tylden & Co.

IFPI Norges årsrapport for 2020

For første gang er digitalsalget av musikk på over en 1 milliard kroner i Norge — IFPIs årsrapport

17. juni 2021

I dag slippes IFPI Norges årsrapport for 2020. Rapporten viser at det ble omsatt innspilt musikk for 1,075 milliarder kroner i Norge i 2020.

Månedens prat: Mona Olsen

27. mai 2021

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med prosjektleder Mona Olsen i Warner Music Norway.

Beatles-hitsenes rettigheter risikerte å «falle i det fri»

27. mai 2021

Hvis ikke artisters og produsenters rettigheter i innspilt musikk hadde blitt utvidet fra 50 til 70 år i EUs vernetidsdirektiv ville alle utgitte sanger av The Beatles blitt allemannseie i 2021.

Månedens prat: Regine Skjeltorp Antonsen, Kluge Advokatfirma

Månedens prat: Regine Skjeltorp Antonsen

26. mars 2021

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med advokatfullmektig i Kluge Advokatfirma.