Månedens prat med Alexander Austheim

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Alexander Austheim, Head of EMI Music Norway og Creative Directors, A&R Universal Music Norge.

Alexander Austheim

Head of EMI Music Norway
Creative Director A&R, Universal Music Norge


Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg heter Alexander Austheim, 35 år gammel og har vokst opp i Bærum og Oslo, nærmere bestemt Rykkinn og Skøyen. Nå om dagen jobber jeg som Head of EMI Music Norway og Creative Directors, A&R for Universal Music Norge. Har bakgrunn som låtskriver og produsent.

Vil du dele et inspirerende prosjekt du jobber med?

Det er mange inspirerende prosjekter om dagen. Kan jo nevne noen og hvorfor jeg syns de er inspirerende å jobbe med. Nå om dagen jobber med Victoria Nadine, Ramón, Ballinciaga. 

3 prosjekter med helt forskjellige musikalsk utgangspunkt og egenskaper. Det gjør at man må tenke veldig forskjellig selv om man prøver å oppnå mye av det samme.

Du jobber med flere artister som har og fortsatt ligger på toppen av topplistene. Hvordan jobber dere aktivt med disse artistene?

Det handler jo i store trekk om å vinne kampen om oppmerksomheten i en stadig mer konkurransefylt musikkbransje. Og for å vinne den kampen tror jeg nøkkelen til suksess er å være tydelig, kompromissløs og genuin. Det kan være vanskelig, men de som klarer balansere det vil ha større sjanse for å lykkes. Klarer man i tillegg skape en genuin forbindelse med publikum, tror jeg de velger å holde fast ved deg og ditt budskap eller univers.

Hvorfor tror du at det i større grad er festmusikken som preger topplistene og hva er det som gjør at denne sjangeren er så populær?

Hmm det er et godt spørsmål. Festmusikk kan jo være så mangt, men på generelt grunnlag tror jeg dens universelle appell, energi og evne til å skape en følelse av felleskap er med på å gjøre det populært. Samtidig tror jeg musikken kan være en form for «escapisme» der man midlertidig forlater alle bekymringer, stress, og heller fokusere på å ha det gøy og nyte øyeblikket. Generellt litt mindre wokenes i sjangeren.

Vi er ute etter noen gode anbefalinger vi kan dele med leserne. Vil du by oss på følgende anbefalinger?

Favorittalbum for tiden

Drake – Take Care

Beste nylige konsert?

Ballinciaga i Oslo spektrum
Ramón på Sentrum Scene

Favorittbok for tiden

Jeg har egentlig ikke roen til å sitte å lese i en bok, men hører en del på lydbok. Never split the difference hørte jeg på sist tror jeg.

Favorittserie for tiden

Last Of Us

Favorittpodkast for tiden

Abels Tårn av NRK

Favorittrestaurant for tiden

Lunsj på Sommero
Middag på kód
Amaretto Sour på Almas i Trondheim