Månedens prat – Elisabeth Riksen

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Elisabeth Riksen, Head of PR Strategy i Sony Music.

Elisabeth Riksen

Head of PR Strategy, Sony Music


Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg er Elisabeth Riksen, Head of PR Strategy på Sony. Her jobber jeg stort sett med promotion og artistutvikling for lokale signeringer.

Vil du dele et inspirerende prosjekt du jobber med? (eventuelt har jobbet med i nyere tid)

Med fare for å høres teit ut; jeg blir ikke bare inspirert av mange ulike artister og prosjekter, men av å få jobbe med så mange og ulike prosjekter.
Det er det som gjør at jeg aktivt velger å bli i denne fantastiske bransjen.
Akkurat nå er det vanvittig gøy med eventyret Peder Elias (min første tur til Asia blir takket være gullstrupen fra Trondheim), KAMARA er mer naturkraft enn menneske, å jobbe med Maria Mena er meningsfylt på alle nivåer og så har det vært veldig morsomt å få jobbe med Black Debbath på den «vanskelige niende skiva».

Hva vil du si er den største utfordringen du står ovenfor i din arbeidshverdag, for å nå målene som du og artistene setter dere?

Historiefortelling er og vil alltid være sentralt i promotion-delen av et prosjekt, og som de fleste andre så ønsker jeg meg naturligvis tilgang til de stedene det fortsatt er mulig å dele musikken og historiene med folk som vil høre dem. Det er en overflod av tilgjengelig musikk som i tillegg konkurrerer med kultur og underholdning, slik at det er ekstremt vanskelig å få, og holde på, folks oppmerksomhet. 
Men helt konkret så er egentlig bare ønsket mitt 32 timer i døgnet og 8-dagers uke.
Er det egentlig så mye å be om?

Vi er ute etter noen gode anbefalinger vi kan dele med leserne. Vil du by oss på følgende anbefalinger?

Favorittalbum (for tiden)

Jeg satt The War On Drugs – A Deeper Understanding i spilleren for typ 2 uker siden. Den kan få bli der enda litt til.

Favorittbok (for tiden)

Jeg leser over snittet mye. Og en av favorittene fra i sommer var The Searcher av Tana French.

Favorittpodkast (for tiden)

Foruten nyheter fra Forklart og The Daily elsker jeg å lære noe nytt om noen jeg kjenner (til), så ja takk til fler artister og produsenter i samtale med Christine Dancke!

Favorittrestaurant (for tiden)

Takeout fra lokale sjapper fordi jeg vil hjem! Helst pizza fra Apostrophe eller hva det måtte være Umami lager til meg når jeg ringer og bestiller. Å ha en lokal takeout som bare «Hei Elisabeth, hvor sulten er du? Åkei, vi lager noe godt til deg vi, du kan hente om 15» er nydelig. Når det er sagt, hvis noen river i middag på Bon Lio så kan jeg være der på 3,5 minutter!