Månedens prat: Simen Idsøe Eidsvåg

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Simen Idsøe Eidsvåg, kreativ leder i Sesong 1.

Simen Idsøe Eidsvåg

Kreativ leder, Sesong 1.

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg er Simen. Født i Lier, bor i Horten og jobber i Oslo som kreativ leder i Sesong 1 hvor jeg jobber med spennende og varierte prosjekter som Spellemann, Sondre Justad i Oslo Spektrum og IFPI. 

Vil du dele et inspirerende prosjekt du jobber med? 

Ja, det vil jeg. Helt siden jeg var liten, har jeg hatt et sterkt forhold til Spellemann. Med en representant fra familien som har vært nominert flere ganger, og ikke vunnet de fleste gangene, så har jeg kjent spenningen på kroppen veldig mange ganger. Uavhengig av hvem som blir nominert og til slutt stikker av med trofeer, så mener jeg at Spellemann er så viktig for norsk musikk og norsk musikkbransje.

Jeg har jobbet med Spellemann i 10 år, tror jeg, og nå jobber vi i Sesong 1 med både det administrative, kommunikasjonen og selve TV-sendingene og det rundt. Det er utrolig gøy å jobbe med å løfte frem hele bredden i norsk musikk, alle de nominerte og vinnere i 28 kategorier. Samtidig som det er med en god dose ærefrykt. 

Det gis ut rundt 60 000 låter hver dag. Hva er viktig for artister i dag å tenke på? 

Det er jo en haug av ting man bør tenke på som artist i dag og som bør gjøres. Men jeg faller stadig tilbake på at det viktigste er å ikke være, eller prøve å være, noe annet enn det som føles rett og ekte. Noen ganger gir det seg selv og det er lett for artisten og apparatet rundt og vite hvem artisten er, men det er ofte det kunne blitt brukt mye mer tid på å finne ut akkurat dét og da blir ofte jobben med alt rundt mye lettere.

Samtidig mener jeg at det er en floskel at man skal være seg selv hele tiden. Eller: jeg er jo enig i det, men det er ofte vanskelig å vite hvem man egentlig er. Som man jo bør ha litt koll på før man utøver rollen. 

Vi er ute etter noen gode anbefalinger vi kan dele med leserne. Vil du by oss på følgende anbefalinger?

Favorittalbum (for tiden) 

Det går mye i nominerte til Spellemann om dagen. Og favorittene endrer seg ofte. Akkurat nå streamer jeg i stykker Ole Kirkeng – Rocking Chair. Hadde søren ikke hørt om han før han ble nominert til Spellemann og det er jo noe spesielt når man oppdager en ny artist. Gleder meg til å høre mer fra Kirkeng i fremtiden. 

Og hatten av for Karpe, da. Fy søren. Hører mye på det albumet også.

 

Favorittbok (for tiden) 

I juleferien leste jeg Avicii-boka og den var slett ikke dum. Nå leser jeg noe helt annet: «Å vanne blomster om kvelden» av Valérie Perrin som har fått meg til å både le og gråte. Følelsene sitter kanskje løst hos meg, men det er ikke alle bøker som får til det. Synes også Abid Raja-boka var gøy å lese! 

Favorittpodkast (for tiden) 

Tut og mediekjør. Jeg jobber jo med kommunikasjon og den podkasten synes jeg belyser veldig mange spennende tema og konkrete caser som er gøy og lærerikt å høre om.

Liker også veldig godt Musikkrommet. Og Berrum og Beyer!

Favorittrestaurant (for tiden) 

Jeg elsker mat og har mange restauranter jeg er glad i, men disse besøker jeg oftere enn andre: Jewel Of India, Fyr, Skur 33 og Pizzanini i Horten.