Månedens prat – Yones Branes Elouazzani

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Yones Branes Elouazzani, produktsjef i Sony Music Norge.

Yones Branes Elouazzani 

Produktsjef, Sony Music Norge

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg heter Yones Branes Elouazzani og er 30 år gammel fra Kongsvinger.
Jeg jobber som Produktsjef i Sony Music Norge hvor jeg sammen med et team har ansvar for 
strategi og artistutvikling hos en rekke artister.

Vil du dele et inspirerende prosjekt du jobber med? 

Om dagen jobber jeg med et par spennende og dyktige artister i helt forskjellige segmenter: Skinny Days og Hkeem. 

Det mest inspirerende med de begge er at selv om de er etablerte artister har de fortsatt like stor iver som en nykommer og er begge hel ved! Så må jeg gi litt spotlight til nykommeren vår Boua som jeg tror har en spennende tid foran seg! 

Det å ha mulighet til å jobbe både internasjonalt og lokalt er en av de mest krevende og spennende tingene med jobben. Musikklandskapet etter pandemien viser at bransjen vår på lik linje med andre endrer seg og at vi er nødt til å adaptere etter endringer i markedet – fra måten man gjør markedsføring, PR og generelt bruker plattformer som sosiale medier. Norge er et lite land, men med mange dyktige artister, managere og labels.

Så lenge ildsjelene blant de får bane vei har jeg lite bekymringer for fremtiden.

Du har også hatt en karriere i Forsvaret. Hva er en bra ting musikkbransjen kan lære av Forsvaret?

Ja! Tilbrakte litt over et halvt tiår i uniform hvor jeg virkelig høstet mye erfaringer og bygget mye karakter. 

Det er vanskelig å sammenligne en byråkratisk organisasjon som Forsvaret med en kreativ en som Musikkbransjen, men den beste tingen jeg personlig har tatt med meg fra Forsvaret til platebransjen er rutinene og sporbarheten. Mantraet er å lage de beste forutsetningene for meg selv og de rundt meg, artist og kolleger inkludert. 

For short: Spille hverandre gode.

Vi er ute etter noen gode anbefalinger vi kan dele med leserne. Vil du by oss på følgende anbefalinger?

Favorittalbum (for tiden) 

CALL ME IF YOU GET LOST av Tyler, the Creator.

Denne skiva har vært støpt i meg og spillelistene mine siden den kom i fjor sommer. Så bra produksjoner og tekstunivers at man plukker opp nye ting når man lytter over tid – klasse!

Ellers syns jeg 2-3 låter på den nye omdiskuterte Drake skiven smeller ganske bra 😉 

 

Favorittbok (for tiden) 

Sun Tzu, The Art of War 

Denne plukker jeg opp med jevne mellomrom. Art of War handler ironisk nok mest om hvordan å avverge krig eller konflikter. Man kan tolke veldig mange av «krigsbegrepene» som metaforer og se på det som å håndtere utfordringer i den moderne hverdagen.

Favorittpodkast (for tiden) 

Hverdagspsyken

Veldig fine diskusjoner og gjester med forskjellig bakgrunn, erfaringer, utfordringer og løsninger. Jimmy Westerheim har virkelig fått til en god greie med The Human Aspect, kjempebra organisasjon!

Favorittrestaurant (for tiden)

Altså, jeg har vært stor tilhenger av Cafe Sara i Torggata siden jeg kom til Oslo i 2010. Tror jeg har klart å runde av et måltid der til de fleste tider i døgnet