Månedens prat: Sveinung Rindal

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Sveinung Rindal, daglig leder i The Orchard.

Sveinung Rindal

Daglig leder, The Orchard

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg heter Sveinung Rindal og er en 46 år gammel versjon av 12-åringen som lengtet etter å jobbe i musikkbransjen, etter å ha hørt på Michael Jacksons album Bad i timesvis og studert booklet’en i detalj. Jeg ville knapt trodd meg selv (klisjé å si kanskje?), om jeg visste hvor jeg skulle ende opp. Jeg har vært i The Orchard siden 2018, og jeg leder det norske kontoret her. Jeg elsker å jobbe med teamet mitt og med artistene og labelene våre. 

Vil du dele et inspirerende prosjekt du jobber med? 

Jeg er veldig stolt av labelarbeidet vårt, men også av vår nyeste satsing, vårt nordiske Artist Services team. Vi startet for knappe to år siden, og allerede i år hadde vi alle våre norske prosjekter nominert til Spellemannprisen – Mo Ayn, Marie Noreger, Ash Olsen og B-Boy Myhre. 

Spellemann er liksom vår greie, med 50 nominasjoner og 16 prisvinnere. Det kommer av å jobbe med bredden, fra samtidsmusikk og jazz til de nyeste hit’ene.

Du har både lang og variert fartstid i bransjen, med erfaring fra både fysisk platebutikk, overgangen til streaming da du jobbet i Wimp, jobb i stort management og nå som sjef i The Orchard. Er det noen utfordringer du ser som felles for alle?

En utfordring som virker å være felles for alle i musikkbransjen er time management. Vi elsker jobben og engasjerer oss langt utover normal arbeidstid. Fra engasjement, kreativitet og hardt arbeid følger det naturlig nok en stor arbeidsmengde.

Når vi blir eldre må vi bare bli flinkere til å styre hverdagen, puste dypere og tørre å lytte til kroppen også.

Vi er ute etter noen gode anbefalinger vi kan dele med leserne. Vil du by oss på følgende anbefalinger?

Favorittalbum (for tiden) 

Ordner seg for snille piker av Klossmajor. Gruppa dukket opp på min radar for over et år siden, og de lanserte nylig sitt debutalbum. Jeg digger dem og gleder meg til å se dem live igjen. Anbefales! 

 

Favorittbok (for tiden) 

33 1/3 – The National’s The Boxer av Ryan Pinkard. Ryan er en tidligere kollega, en fantastisk skribent og redaktør. Denne boka er historien om hans favorittalbum gjennom tidene i 33 1/3-serien, og den kom akkurat ut. Så stolt av å følge hans vei som musikkskribent, i en tid hvor musikkjournalistikk knapt verdsettes. 

Favorittpodkast (for tiden) 

Musikkrommet (NRK)
Ref musikkjournalistikken, her har NRK virkelig klart å eksperimentere seg fram til et fritt format som passer historiene de forteller i større grad enn hva de har klart ellers de senere årene. De dekker både norske og internasjonale artister, trender og genre. Noen ganger er det gøy å høre noe du kan mye om, og andre ganger er det en flott måte å få introduksjon til noe du ikke kjenner så godt. Prima! 

Favorittrestaurant (for tiden) 

Solsiden har vært min favorittrestaurant på sommeren i lang tid. Deres skalldyrtallerken i kombinasjon med Oslos beste fjordutsikt er både rått og posh. Så får jeg heller legge til at jeg koser meg mer enn nok med en pastrami sandwich fra Løkka Deli når jeg skal skeie ut. Jobber tross alt med indiemusikk, så alt må balanseres.