Månedens prat: Ask Frederik Berg

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Ask Frederik Berg, daglig leder i EASY Records.

Ask Frederik Berg

Daglig leder, EASY Records

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg heter Ask Frederik Berg (@askfrederikberg) og i denne sammenhengen er jeg daglig leder for EASY Records, et helt nytt plateselskap og IFPI-medlem. Vi ga ut vår første låt i slutten av fjoråret og har så langt gitt ut 12 låter, streamet 13,1 millioner ganger på Spotify, hatt 8 P3-listinger og én P1 A-listing (😇). Alle låtene våre er samlet her.

Vil du dele et inspirerende prosjekt du jobber med?

Jeg er selvsagt mest av alt inspirert av de utrolig flinke artistene, produsentene og musikerne vi har fått lov til å jobbe med, men siden vi er såpass nye har det også vært veldig spennende å finne vår nisje og metodikk når vi først har gått inn i noe nytt. EASY er jo tenkt å være noe litt annet enn det vi har gjort før, og det gir oss jo også muligheten til å reflektere litt over hva vi har gjort tidligere som har fungert bra, og hva man kanskje ville gjort annerledes. Så langt har det i alle fall vært veldig givende.

Bransjen er på vei ut av en krevende periode og dere har startet et helt nytt selskap i denne perioden. Hvordan har den prosessen vært?

Uten pandemien hadde det nok ikke vært noe EASY i sin nåværende form. I høst hadde vi plutselig tid til å snakke sammen om de artistene og låtene vi digget, men som vi ikke hadde noe hjem for, og EASY ble til. Utover det har vi vært heldige og truffet godt med utgivelsene våre og hatt god hjelp fra samarbeidspartnerne våre i Universal og Virgin, så i akkurat EASY har ikke pandemien vært noe hinder, snarere en forutsetning.

Vi er ute etter noen gode anbefalinger vi kan dele med leserne i nyhetsbrevet. Vil du by oss på følgende anbefalinger?

Favorittalbum
(for tiden)

Jeg har hørt i stykker det selvtitulerte debutalbumet til Bonny Light Horseman det siste året. Utrolig vakker indie country, perfekt for søndager. Ingen svake låter

Favorittbok

Jeg er ingen lesehest akkurat, men leste Åsne Seierstads «En av oss» i fjor. Den ga en ubehagelig påminnelse om hvor utrolig meningsløst og vondt terrorangrepet 22. juli faktisk var og hvor farlig tankegodset til terroristen fortsatt er. Det er en bok jeg synes alle burde lese.

Favorittpodkast

Podkastfeeden min er en eklektisk miks av musikk, vitenskap, teknologi og politikk. Noen favoritter er Abels Tårn (vitenskapsprogram på NRK), Reply All (et gøy og merkelig program om teknologi), New York Times Popcast og Christine Danckes Podcast (svaret på hvordan man gjør god musikkjournalistikk i 2021) og QAnon Anonymous (gravejournalistikk om konspirasjonsteorier og høyreekstremisme. Veldig gøy, men for spesielt interesserte.)

Favorittrestaurant

I Oslo er favorittene Bass og Hot Shop om du skal ha en helaften med fantastisk mat og vin. Anbefaler ellers nykommerne Pillefyken om du har fri på dagtid og ZZ Pizza om du vil ha byens beste pizza.