Månedens prat – Carl-Henrik Wahl

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Carl-Henrik Wahl, daglig leder i The Woods.

Carl-Henrik Wahl

Daglig leder, The Woods

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg er Carl-Henrik Wahl og driver The Woods på Rena. Er 39, har bakgrunn fra dagligvarebransjen, siden jeg «vokste opp» i butikken til far. Jeg jobbet videre med kiosk og kjøpesenter i Oslo i 20-årene, helt til jeg plutselig våknet en morgen og hadde lyst på nye utfordringer. Nå har jeg en veldig allsidig jobb som inkluderer alt fra det kreative til det strategiske i en av Norges største studiokomplekser. Jeg og min forretningspartner Jonas H Jensen startet The Woods for noen år siden. Vi skulle egentlig bli musikkprodusenter, men så har vi lagt stein for stein og selv om vi fremdeles er veldig små, så har vi nå blitt et hjem for 8 produsenter, 10 låtskrivere, 2 plateselskap og et forlag. Jeg jobber også en dag i uka på Høgskolen i Innlandet, der jeg underviser i Music Business – Produksjon og låtskriving. 

Vil du dele et inspirerende prosjekt du jobber med?

Jeg har gleden av å jobbe med veldig mange inspirerende prosjekter, og kan nevne et par: Det er ekstra gøy å arrangere låtskrivercamper. Den effektiviteten, gleden og entusiasmen som oppstår under disse arrangementene er helt magisk å kjenne på, gang på gang. Vi har gjennom de siste tiåret arrangert over 100 camper for mer enn 2500 kjente og ukjente låtskrivere, artister og produsenter. De siste årene har vi spesialisert oss på å lage sjangerbestemte camper, for det ble ganske tildig åpenbart, at ikke hvem som helst kunne jobbe sammen på camp. Ved å samle folk som hadde samme forutsetninger og idealer, gikk gjennomføringen lettere og låtene ble mye bedre. The Woods arrangerer minicamper nesten hver uke der vi skriver til ulike forlag i utlandet, som har resultert i både sync og mange releaser i både Europa og Asia. 

Det andre prosjektet vi har jobbet med har vært å produsere undervisningsmateriell. De siste to årene har det tidvis vært stille i studio på grunn av mye avlysninger og flyttinger av sessions. Vi har brukt tiden til å utvikle en  kursserie i musikkproduksjon, og laget en rytmeskole, som i høst har blitt implementert på Gyldendal sine læringsplattformer for grunnskolen. 

Du er en gjenganger på credits og label i forbindelse med Melodi Grand Prix. Det er et av de få gjenstående musikkprogrammene på norsk TV som viser ny, norsk musikk og putter de rett inn i gullrekka. Hvordan har dere spesifikt jobbet med dette? Og hva slags effekt mener du MGP har for artister som er med?

Det var så mange låtskrivere hos oss som snakket om Melodi Grand Prix, og vi fant fort ut at det var behov og interesse for å sette på plass et eget MGP arrangement. Det var også mange musikere og artister som var lidenskapelig opptatt av å opptre på eller skrive mot MGP, inkludert mitt eget team. Kom tilfeldigvis i kontakt med «MGP General» Stig Karlsen. Han reiser rundt og holder innlegg om MGP på ulike camper og skoler. Innlegget handler om hva NRK-teamet ser etter når de skal lage TV. Han har vært hos oss også, og jeg synes det er ganske kult at 14 låter har så langt funnet veien til TV-skjermen fra vår MGP-camp på Rena de siste 3 årene. 

MGP er et fantastisk utstillingsvindu for artister og låtskrivere. Artistene har en mulighet uten sidestykke i Norge, med vindu ut mot over en million seere.  For å utnytte effekten av å være med må man planlegge litt mer enn selve opptredenen og ha ulike planer på plass for å ta høyde for om man går tidlig ut av konkurransen eller vinner. Det har blitt til at vi har sluppet flere låter på The Woods, slik at vi får hjulpet usignerte artister med å profesjonalisere utgivelsene. 

Vi er ute etter noen gode anbefalinger vi kan dele med leserne. Vil du by oss på følgende anbefalinger?

Favoritt-JULE-låt

Jeg er veldig glad i Chris Rea med «Driving Home for Christmas» Den er faktisk helt magisk på vei hjem til jul.

 

Favoritt-JULE-bok

Julebok har jeg nok ikke, her går det mest i faglitteratur året rundt. 

Favoritt-JULE-mat

Når det gjelder julemat heller jeg mot ribbe-klubben, men jeg syns det er vel så godt med Indisk i romjulen. 

Favoritt-JULE-tradisjon

Om det er favoritt-tradisjon kan man jo diskutere, men det har utvilsomt blitt juletradisjon å gjøre en gjesteopptreden i butikken og selge fyrverkeri sammen med pappa for det har jeg gjort siden jeg var liten.