Månedens prat – Kristine Bjørnstad

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Kristine Bjørnstad, Managing Director i 777 Music og U OK?.

Kristine Bjørnstad

Managing Director, 777 Music og U OK?

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg er Managing Director for 777 MUSIC og U OK?. Vi driver label og publishing med artister og låtskrivere som boy pablo, GABIFUEGO, FUR og GiddyGang og Esteban Munoz på rosteren. I tillegg er vi management for boy pablo.

Vil du dele et inspirerende prosjekt du jobber med?

Akkurat nå har Boy Pablo avsluttet sin første nord-amerikaturne etter pandemien hvor han har solgt over 15 000 billetter og spilt på store festivalscener i USA og Mexico. Jeg synes det er ekstremt inspirerende å se at publikumet fremdeles er der og at de er sultne på livemusikk på samme måte som før pandemien. Det skal bli ekstra gøy å slippe ny musikk når man også kan få fremført den live foran fansen.

Med erfaringen dere har fra å både jobbe mye mot utlandet og erfaringen fra InGrooves, hvordan synes du norsk musikkbransje sammenlignet med resten av verden gjør det når det kommer til å bruke alle mulighetene i og rundt streamingtjenestene?

Jeg synes det er vanskelig å lage et skille mellom norsk og utenlandsk bransje på dette feltet. Jeg har erfart at dette er veldig individuelt fra label til label og fra person til person, mer enn fra land til land. Norden var veldig langt fremme tidlig i streamingalderen men nå har vi ikke noe konkurransefortrinn på den fronten lenger. Dette betyr ikke at norsk bransje gjør det noe dårligere men at streaming nå har samme posisjon i de fleste andre land vi sammenligner oss med – og at streamingtjenestene har omstrukturert seg og sine algoritmer/editorial. 

Vi er ute etter noen gode anbefalinger vi kan dele med leserne. Vil du by oss på følgende anbefalinger?

Favorittalbum
(for tiden)

Er det lov å si ett av våre egne? Vi slapp debutalbumet til britiske FUR tidligere i høst. When You Walk Away er en deilig blanding av catchy 00s popmelodier og 60-talls fuzz med store refrenger. Ikke særlig trendy men veldig avhengighetsskapende.

 

Favorittbok

Her går det mest i barnebøker for tiden, nå er vi inne i en Bjørnis-periode. Veldig bra for barn som vil lære brannvern.

Favorittpodkast

Jeg vender alltid tilbake til Desert Island Discs. Det er en podcast basert på BBCs radioprogram med samme tittel som har gått siden 50- eller 60-tallet. Veldig interessant program hvor gjestene går velger åtte låter og snakker seg gjennom livet basert på disse låtene. 

Favorittrestaurant

Nå er det veldig lenge siden jeg har vært der men lengter tilbake til Skaal. Digg mat og god naturvin i avslappede omgivelser.