Månedens prat: Marthe Vee

Månedens prat er et kort intervju med en bransjeprofil. Vi har denne gangen snakket med Marthe Vee, prosjektleder i Little Big Sister.

Foto: Kaja Bruskeland

Marthe Vee

Prosjektleder, Little Big Sister

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg heter Marthe og jobber i Little Big Sister, et management og promobyrå, som jobber med artister som Karpe, Gabrielle, Emilie Nicolas, Cezinando, Sval, Marit Larsen og B-Boy Myhre.

Vil du dele et inspirerende prosjekt du jobber med? 

Promoslippet til Omar Sheriff var en skikkelig stor opplevelse å få være en del av. Å tappe bare litt inn i hodene til Karpe er et privilegium, og ikke minst føle litt på det trøkket som oppstår når de slipper musikk. Måten de og Silje alltid tenker fans, er veldig inspirerende.

Jeg har også fått jobbe med slippet av ARYs debutalbum, hvor LBS ble hyrt inn for å gjøre promo. Ariadne imponerte meg stort i måten hun tenker om prosjektet – hun hadde en tydelig helhet i alt fra utgivelsen og konsertene, til styling, innhold og sosiale medier. Ikke minst musikken, som hun har skrevet og produsert selv.

Ellers jobber vi alle mye mot sommeren, hvor flere av artistene skal spille festivaler over hele landet, Gabrielle, Emilie, Cezinando, B-Boy – og ikke minst Karpe i Spektrum i august. Obligatorisk oppmøte. 

LBS’ artister gjør stadig innovative ting. Vil du si noen arbeidsmetoder eller rutiner dere gjør for å få så kule resultater?

Vi er så heldige at vi får jobbe med artister som vet hva de vil, har tydelige ideer og tanker om hva de ønsker å oppnå. Det er utgangspunktet som gjør prosjektene til det de er. 

Metoden er vel så enkel og grunnleggende som at vi har mye, daglig, kontakt med artistene for å være sikre på at vi lytter til dem, tenker de lure tankene og dekker behovet til den vi jobber med. I en så tett arbeidssituasjon er jo også kjemien mellom artist og prosjektleder helt vesentlig for at det skal funke. Det blir jo som et slags søskenforhold, partnerskap, vennskap, rådgiver, hvor man jobber tett for å nå artistens drømmer – som blir et felles mål.

Jeg må også gi et rolig nikk, en baklengs salto og en skål til de jeg jobber med – LBS er et lite team med idérike og løsningsorienterte typer, som har et ektefølt engasjement for jobben. Det er enkelt å bruke hverandres hoder til å løse små og større ting, vi er et samla team som heier hverandre frem, drodler oss i mål og er involvert i hverandres prosjekter. Mye jobb og mye intern kødd <3 

Vi er ute etter noen gode anbefalinger vi kan dele med leserne. Vil du by oss på følgende anbefalinger?

Favorittalbum (for tiden) 

Dette trekløveret her har det gått mye i: Karpe – Omar Sheriff, ARY – For Evig og Rosalía – MOTOMAMI. 

 

Favorittbok (for tiden) 

Den beste boka jeg har lest på en stund er Girl, Woman, Other av Bernardine Evaristo. En skikkelig bra og viktig bok. 

Favorittpodkast (for tiden) 

Berrum & Beyer, kombinert med Aftenpodden og Christine Dancke.

Favorittrestaurant (for tiden) 

Vanskelig å velge én, men drar alltid tilbake til dumplings på Golden Chimp eller oksehaleravioli på Trattoria. Rett i nebbet.