Månedens prat: Mona Olsen

Mona Olsen

Project manager domestic, Warner Music Norway

Hvem er du og hva jobber du med?
Mona Olsen, 45 år og opprinnelig fra Mo i Rana. Og singel! Neida, haha. Eller joda 😊

Jeg jobber i Warner Music som prosjektleder for norske artister. Har tidligere også jobbet med de internasjonale artistene hos Warner, men gikk over til å jobbe kun norsk for ca 8 år siden. 

Første august i år har jeg vært i Warner i 15 år, et aldri så lite jubileum der, så veldig spent på hva min sjef Leif Ribe har funnet på til den dagen😊 Jobber med veldig mange dyktige og spennende artister, en hærlig miks av unge, spennende talenter som Synne Vo til mer erfarne og kjente artister som Susanne Sundfør. Bredden i musikk og artister man får jobbe med er noe av det som gjør jobben min både utfordrende og gøy!

Bransjen er på vei ut av en krevende periode. Hva tror du blir viktig framover?
Det har vært krevende for mange, og også vært en omstilling for oss. Men til tross for det så har vi vært i den veldig heldige posisjonen at har kunnet jobbet 100% hele veien, er veldig takknemlig for det. 

Jeg tror det som blir viktig fremover er å få i gang live-konsertene igjen, og festivalene. Det betyr så mye for både artister, crew, fans, oss og mange flere, det er et stort tomrom når den delen av musikken ikke kan være aktiv. Musikk handler så mye om følelser, og den følelsen man får av å gå på konserter er ganske unik. Man merker når man ikke har hatt den muligheten, hvor stort savnet etter det er. Jeg må berømme bookingbransjen, arrangører, festivaler og våre partnere på dette, hvordan de har jobbet seg igjennom denne situasjonen og taklet utfordringene som har vært for dem. Og ikke minst artistene våre, som har jobbet, stått på, sett på andre muligheter i en stillestående periode, for å holde det gående. 

For meg personlig gleder jeg meg mest til å kan ha flere fysiske møter, og være mer sammen med kollegaer og artistene våre og knytte en sterkere releasjon, som er viktig for å gjøre en så god jobb som mulig for dem.

Vil du dele et inspirerende prosjekt du jobber med?
Dette er ekstremt vanskelig å svare på, for det er så mange. Er som å spørre om hvilken av barna dine du liker best, bortsett fra at jeg ikke har barn da. 😊 Kan si at en av de prosjektene jeg jobber mye med om dagen, er noe som er VELDIG stort og inspirerende for meg, men jeg kan ikke si så mye om det enda, men snart! Er det ikke deilig med litt hemmelighets-greier i bransjen? 

Ellers så har Kristian Kristensen inspirert meg veldig for tiden, han har levert så mye bra musikk, forteller så sterke og fine historier som både rører og engasjerer meg og mange andre. Og i tillegg har han gått for en helt ny sound, som overrasket nok både oss og fansen, men herregud så bra det låter! Blir generelt imponert av artistenes evne til å skape nye ting, og være i sitt eget univers. Det er ekstremt viktig for meg, at det er deres univers, og at vi får lov å være med i det og bidra. 

Jeg jobber ikke med Kjartan Lauritzen, det er det min fine kollega Matea som holder i, men det må nevnes. Kampanjen som går nå er veldig gøy å følge med på, ikke hver dag man får være med på å lansere en religion! 

Nå som samfunnet åpner igjen, hvilken konsert er den første du anbefaler å få med seg?
Jeg skal på så mange konserter nå fremover, alt som er mulig! Den første jeg skal få med meg er Susanne Sundfør som spiller i Palmehaven på Britannia i Trondheim i helgen, det tror jeg kan bli en magisk opplevelse!